Opastetut vankilakierrokset

Huippusuosittuja Kakola-kierroksia jatketaan vielä tänä vuonna, ja nyt on todellakin viimeinen mahdollisuus päästä näkemään legendaarisia selliosastoja vielä suhteellisen alkuperäisessä asussa. Rakennusten remontti etenee tänä kesänä Länsisellistä päärakennukseen ja pihalla oleviin sellisiipiin. Kaltereita ja väliseiniä poistetaan, joten alueen ilme muuttuu koko ajan ja vankilatunnelma häipyy taka-alalle.

Kierroksia järjestetään toukokuusta syyskuuhun sekä tilausryhmille että yksittäisille vierailijoille. Kierroksia järjestään toukokuussa viikonloppuisin ja kesällä ainakin kolme kertaa viikossa. Niitä lisätään pitkin kesää sitä mukaa, kun ne täyttyvät. Tänä kesänä on myös erillisiä lääninvankilan kierroksia, jossa tähän ristinmalliseen tiilimuurin ympäröimään vankilaan tutustutaan tarkemmin kuin aiemmin. Tämä kierros on mahdollista yhdistää Kakola-kierrokseen, jolloin ne muodostavat 3,5 tunnin kokonaisuuden, jonka aikana pidetään puolen tunnin kahvitauko. Tänä kesänä on tiedossa myös koko perheen kierroksia, jotka soveltuvat myös lapsille sekä koululaisryhmille suunnattuja kierroksia. Tarjolla on myös ryhmien omien aikataulujen ja toiveiden mukaan räätälöityjä kierroksia.

Lippuja myydään Kakolan verkkokaupassa (www.kakola.fi/kakola-kierrokset) ja niitä voi kesällä myös ostaa infopisteestämme Kakolan päärakennuksen länsipäädystä (sama sisäänkäynti kuin kahvila-ravintolaan).