Kierrokset

KAKOLANMÄEN VANKILAKIERROKSET

Kesällä 2018 on vielä mahdollisuus nähdä aitoja vankilatiloja keskusvankilan vieressä sijaitsevassa Turun lääninvankilassa. Kierroksella kierretään selliosastoilla, tutustutaan vankilan arkeen ja kuullaan tiilenpäitä laskeneiden kohtaloita reilun 120 vuoden ajalta. Lopuksi käydään legendaarisen Kakolan pihalla seuraamassa remontin etenemistä. Kierros kestää 2 tuntia, jonka jälkeen nautitaan leivoskahvit Graniittilinnassa eli entisessä Kakolan keskusvankilan päärakennuksessa. Kierrokset eivät sovi liikuntarajoitteisille, ikäsuositus on 13 vuotta. Huomioi säänmukainen varustus. Hinta 20 e (sis. leivoskahvit kierroksen jälkeen).

Kierroksia on joka päivä 26.8. asti. Tarkemmat ajat löytyvät verkkokaupastamme, jonka linkki on sivun yläosassa. Jollei linkkiä näy, päivitä sivu, niin se tulee esiin. Liput voi ostaa verkkokaupasta (maksuvaihtoehtoina paypal tai paytrail-valikosta löytyvät verkkopankit) tai varata osoittesta kierrokset@kakola.fi. Kierroksia lisätään koko ajan kysynnän mukaan, joten kannattaa kysellä viestillä, jos verkkokaupasta on liput loppuunmyyty.

Ryhmille järjestetään räätälöityjä kierroksia. Soita numeroon 044 745 1459 tai lähetä viesti osoitteeseen kierrokset@kakola.fi ja pyydä tarjous. Tarjolla on myös nojatuolimatka, jossa tutustutaan vankilaan diaesityksen avulla.

Huippusuositut perhekierrokset jatkuvat myös tänä kesänä. Tunnin kierroksella kierretään selliosastoilla ja kuullaan, millaista vankilan arki on, mutta hurjimmat jutut jätetään pois. Vanhempien tulee ottaa huomioon, että kyseessä on oikea vankila, joka saattaa pelottaa perheen pienempiä. Viimeiset perhekierrokset ovat:
14.8. klo 17.30
17.8. klo 16.30
25.8. klo 10
Varaa liput osoitteesta kierrokset@kakola.fi tai tekstiviestillä numerosta 044 745 1459. Perhekierroksen hinnat: aikuiset 15 e, alle 15-vuotiaat 5 e, perhelippu (2 aik. + 2 lasta) 35 e. Perhekierroksen voi myös tilata ryhmälle.

PYSÄKÖINTI

Pysäköinti Kakolanmäellä arkipäivisin ennen klo 16 on käytännössä mahdotonta, sillä alueella on ruuhkaista työmaaliikenteen vuoksi. Ainoastaan Kakolankadun päässä olevan punatiilisen lääninvankilan edessä olevat parkkipaikat ovat yleisön käytössä. Suosittelemme linja-autolla tulemista. Linja nro 1 sataman suuntaan (pysäkki nro 49) tulee aivan Kakolanmäen alapuolelle, josta pääsee portaita pitkin suoraan Kakolan päärakennuksen eteen.

Alueella on rakennustyömaa, pidätämme oikeudet reittimuutoksiin. Suosittelemme mukaan säänmukaista varustusta, kävelykenkiä ja taskulamppua.
Kierroksiin liittyvät tiedustelut: kierrokset@kakola.fi
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Lisätiedot

Vankilakierroksia järjestetään ryhmille myös tilauksesta, jolloin kierroksen voi myös toteuttaa 1,5 tunnin mittaisena. Kierros ei sovellu liikuntaesteisille, se sisältää paljon rappusia (kysy erikseen nojatuolimatkaa).

Hinta:

1–9 hlö 200 €/kierros
10–19 henkilöä 20 €/hlö
20–29 henkilöä 18 €/hlö
30–39 henkilöä 16 €/hlö
40– henkilöä 14 €/hlö

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: kierrokset@kakola.fi, 044-745 14 59

RÄÄTÄLÖIDYT VIERAILUT

Onko ryhmälläsi joku tietty Kakolanmäen kohde mielessä?
Haluaisitko yhdistää ryhmäsi opastettuun kierrokseen jotain muuta ohjelmaa (sirkusesityksiä tai musiikkia) tai ruokailua?

Voimme räätälöidä juuri sinun ryhmällesi sopivan aikataulun ja sisällön.

Kysele lisää kierrosvastaavaltamme Anu Salmiselta:
anu.salminen@kakola.fi tai 044 745 1459

+358 44 745 1459
Graniittilinnankatu 2, Turku