Kierrokset

 VUODEN 2021 KAKOLANMÄEN KIERRROKSET

Kakolanmäen kierroksella tutustutaan Suomen suurimman vankila-alueen menneisyyteen ja nähdään jännittävimmät pakopaikat kautta aikojen. Sen jälkeen siirrytään Kakolan entiseen kirkkoon eli Kakolan Saliin, jossa katsotaan kuvaesitys sellitiloista ja kuullaan tarinoita Kakolan kundien värikkäästä arjesta. Kierroksella ei käydä sellitiloissa. Hurjien tarinoiden vuoksi kierrosta ei suositella alle 12-vuotiaille. Kierroksen kesto on 2 tuntia ja se alkaa Hotel Kakolan portilta (Kakolankatu 14, ent. lääninvankila HUOM: ei sijaitse ylhäällä mäellä  Kakolan muurien sisäpuolella, vaan Kakolanmäen kaupunginpuoleisessa rinteessä). Kierroksen hinta on 19 e/hlö. Lippu sisältää 4 euron etukupongin, joka on voimassa kierrospäivänä hotellin ravintolapalveluissa (ei alkoholituotteisiin).

Kierrosaikataulua päivitetään kysynnän mukaan (voit myös esittää toiveita sinulle sopivasta ajankohdasta). Seuraavat kierrokset ovat:

La 27.11. klo 10.30-12.30

Su 5.12. klo 15-17

La 11.12. klo 11.30-13.30

La 18.12. klo 16-18

Varaa lippusi puhelimitse numerosta 02 515 0555/044-7451459 (tekstiviesti jälkimmäiseen numeroon tavoittaa parhaiten!)  tai osoitteesta kierrokset@kakola.fi. Voit ostaa lipun hotellin lahjakorttikaupasta: https://lahjakortti.hotelkakola.fi/ Muista kuitenkin varata paikat erikseen. Lahjakortti vaihdetaan lippuun ennen kierroksen alkua Hotel Kakolan vastaanotosta.

Voit myös tilata omalle ryhmällesi räätälöidyn kierroksen. Tervetuloa Kakolanmäelle!

KOKO PERHEEN KIERROKSET

Tunnin kävelykierroksella ollaan koko ajan ulkona, ja kierroksella kierretään Kakolanmäellä, kuullaan tarinoita vankilakundien arjesta ja matkan varrella nähdään jännittävimmät pakopaikat kautta aikojen. Kierroksen tarinat on suunnattu alle 12-vuotiaille. Kierroksen hinta on 5 e/alle 12-vuotiaat, 10 e/yli 12-vuotiaat, perhelippu (2 aikuista + 1-3 lasta) 25 e. Kierroksia järjestetään koulujen loma-aikoina, mutta sellaisen voi myös tilata yksityisesti. Silloin kierroksen hinta on 150 euroa.

VIRTUAALIKIERROS KAKOLAAN

Jos kaipaatte vaihtelua etätyöpäiväänne tai yhdistyksen etäkokouksiin, tilaa meiltä virtuaalikierros Kakolaan! Kierros voidaan toteuttaa Teamsin tai Zoomin avulla niin, että opas vetää tunnin nojatuolimatkan Kakolaan Powerpoint-esityksenä, joka jaetaan neuvottelualustan kautta osallistujille. Esityksen kesto on 1 tunti, mutta se voidaan räätälöidä toivomustenne mukaisesti, hinta on 15 e/hlö (sis. alv.)

Tilattavissa ovat myös seuraavat kierrokset:

Koko perheen Kakola-kävely
Vajaan tunnin kävely Kakolan vankilamuurien sisäpuolella. Kierroksella kuullaan vankilakundien arjesta ja nähdään jännittävimmät pakopaikat.

Nojatuolimatka Kakolaan
Tunnin esitys, jossa nähdään kuvia vankila-ajalta ja kuullaan tarinoita hurjien poikien kodin arjesta, kuuluisista Kakolan kundeista ja Suomen pahamaineisimman vankilan 150-vuotisesta menneisyydestä. Tarinat eivät sovellu alle 12-vuotiaille.

Hotel Kakolan kierros
Kierrokseen sisältyy ensin tunnin nojatuolimatka eli tutustuminen Kakolan vankilan historiaan kuvin ja tarinoin. Sen lisäksi on puolen tunnin kierros hotellissa, jonka aikana kuullaan lääninvankilan arjesta ja kuuluisimmista vangeista. Tarinat eivät sovellu alle 12-vuotiaille.

Lääninvankilan kierros
Tunnin kierroksella tutustutaan Hotel Kakolan vankilamenneisyyteen, kierretään eri kerroksissa ja kuullaan tarinoita tutkintavankilan arjesta ja kuuluisista lusijoista. Kierroksella ei olla ulkona.

 

Kaikkia kierroksia voi tilata myös omalle ryhmälleen räätälöidysti. Kysy lisää osoitteesta kierrokset@kakola.fi.

TILAUSRYHMÄT

Kierroksia järjestetään tilauksesta ympäri vuoden. Kierroksen keston voi mitoittaa ryhmän oman aikataulun mukaan, mutta suosittelemme 2 tunnin kierrosta, jossa puolet ajasta ollaan ulkona.

Pyydä tarjous juuri sinun ryhmällesi räätälöidystä kierroksesta: kierrokset@kakola.fi tai numerosta 044 7451459.

PYSÄKÖINTI

Pysäköinti Kakolanmäellä on hyvin rajoitettua. Kadunvarsipysäköinti on kielletty, alueella on arkisin paljon raskasta liikennettä ja väärästä pysäköinnistä sakotetaan. Kakolan Länsisellin edessä, muurin sisäpuolella on maksullinen pysäköintialue. Sinne ajetaan Graniittilinnankadun satamanpuoleisen päädyn portista sisään. Pysäköintimaksu on 2 e/h (enint. 10 e/vrk), vain korttimaksu. Arkisin alueella on paljon rakennustyömaan autoja, joten paikkoja on rajoitetusti. HUOM:  Autolla pääsee mäelle vain Malmin- ja Michailowinkadun kautta.

Suosittelemme linja-autolla tulemista. Linja nro 1 sataman suuntaan (pysäkki nro 49) tulee aivan Kakolanmäen alapuolelle, josta pääsee kävellen tai ainutlaatuisella funikulaarilla Kakolan päärakennuksen eteen.

Kävellen ylös Kakolaan pääsee Portsan puolelta Kakolankatua ja Hotel Kakolan vierestä nousevaa Anneksenkujaa pitkin, Linnankadulta Serpentiinitietä pitkin Kakolanpuiston läpi sekä lännen suunnasta Malminkatua ja Michailowinkatua pitkin.

Alueella on rakennustyömaa, pidätämme oikeudet reittimuutoksiin. Suosittelemme mukaan säänmukaista varustusta.

Kierroksiin liittyvät tiedustelut: kierrokset@kakola.fi

Seuraa meitä  Facebookissa , Instagramissa  ja Twitterissä.

Lisäohjelmaa

Kävelykierrokseen voi yhdistää ruokailun ravintola Kakolanruusussa  Kysy tarjous osoitteesta info@kakolanruusu.fi.

Syyskuussa 2020 entiseen lääninvankilaan avattiin Hotel Kakola. Kierrokseen voi hyvin yhdistää myös kokoustilat, ruokailut ja muut tarjoilut hotellilla. Kysy lisää osoitteesta myynti@kakola.fi.

Jos haluatte lisäohjelmaa Kakolanmäen vierailuunne, suosittelemme tutustumista Kakolan entisessä keittiössä toimivaan Kakola Brewing Company -panimoon. Kysy lisää esittelystä osoitteesta info@kakolabrewing.com  Jos kahvin valmistus kiinnostaa, voi kysellä tutustumista Frukt Coffee Roasters -paahtimoon osoitteesta info@fruktcoffeeroasters.com.

KIERROSVARAUKSET JA TIEDUSTELUT: kierrokset@kakola.fi, 044-745 14 59

NOJATUOLIMATKA KAKOLAAN

Järjestämme myös nojatuolimatkoja Kakolaan joko asiakkaan omissa tiloissa tai Kakolanmäen kokoustiloissa. Tunnin esittelyn aikana tutustutaan vankilatiloihin kuvien avulla ja kuullaan kiehtovia tarinoita hurjien poikien kodin arjesta. Kierroksen voi myös järjestää virtuaalisesti netin kautta!

Pyydä tarjous ryhmällesi osoitteesta kierrokset@kakola.fi.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT:
anu.salminen@kakola.fi tai 044 745 1459

+358 44 745 1459
Graniittilinnankatu 2, Turku