© Tietoa Finland Oy

Lääninvankilasta tulee Hotel Kakola

Turun Lääninvankilan rakennus kehämuureineen valmistui vuonna 1890 Kakolanmäen itärinteeseen. Vankilatoiminta rakennuksessa päättyi ja vangit siirtyivät uuteen Turun vankilaan Saramäkeen 2007. Nyt rakennus kunnostetaan laadukkaaksi hotelliksi.
Rakennustyöt ovat alkaneet 2017, ja hotelli on tarkoitus avata maaliskuussa 2020 Lääninvankilan kiinteistöön. Kiinteistön omistaa Kakola Yhtiöt Oy ja he toimivat kohteessa myös rakennuttajana ja urakoitsijana sekä vuokranantajana hotellia operoivalle yhtiölle.

Hotellia operoivan yhtiön pääomistajaksi tulee Primehotels Oy, jolla on laaja kokemus hotellialalta. Yhtiön toiseksi omistajaksi tulee Kakola Yhtiöt Oy.

Huoneita hotelliin tulee n. 155, parvekkeellisista sviiteistä pieniin elämyksellisiin ja askeettisiin eristyssellihuoneisiin. Hotelliin on suunnitteilla myös monipuoliset kokous- ja juhlatilat, joista Lääninvankilan vanha kirkkosali toimii mm. upeana hääkirkkona.

Kakolanmäelle rakentuva hotelli on Primehotelsin kuudes kohde Suomessa. Primehotels on yksityinen suomalaisyritys, joka omistaa ja operoi korkeatasoisia hotelleja ympäri Suomen. Yhtiön tunnetuin hotelli on Hotel Katajanokka Helsingissä, joka on Suomen ensimmäinen vankilahotelli, ja täten nyt rakennettavan Kakolan hotellin ”sisarhotelli”. Primehotelsin muut hotellit ovat Hotel Rantapuisto Helsingissä, Hotel Sveitsi Hyvinkäällä, Hotel Oscar Varkaudessa ja Spahotel Casino Savonlinnassa.